Доступність посилання

ТОП новини

Національна поліція отримала 22 звернення про кібератаки – Тракало


Кіберполіція радить у випадку виявлення порушень у роботі відімкнути комп'ютери від мереж
Кіберполіція радить у випадку виявлення порушень у роботі відімкнути комп'ютери від мереж

Департамент кіберполіції має 22 звернення про втручання у роботу персональних комп’ютерів станом на 16:10 від державних та приватних установ, зокрема, одного мобільного оператора, написав у Facebook речник Нацполії Ярослав Тракало.

«За попередньою інформацією, відбулось втручання в функціонування комп’ютерних мереж шляхом розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, яке використовує нещодавно виявлені вразливості ОС Windows, а саме протоколу SMB. Кіберполіція радить, у випадку виявлення порушень у роботі комп’ютерів, які працюють у комп’ютерних мережах, негайно від’єднати їх від мереж (як мережі Інтернет, так і внутрішньої мережі)», – зазначив він.

Окрім того, пише Тракало, потрібно переконатися, що на всіх комп'ютерних системах встановлене антивірусне програмне забезпечення функціонує належним чином та використовує актуальні бази вірусних сигнатур, та не відкривати додатки у листах із невідомих адрес.

27 червня про масштабну хакерську атаку на низку банківських установ повідомили в НБУ. Окрім того, про атаку вірусом «Petya.A» повідомила «Нова пошта», також є інформація про кібератаки на Кабінет міністрів, «Укренерго», «Київенерго», «Запоріжжяобленерго», «Дніпроенерго», аеропорт «Бориспіль» та кілька редакцій великих медіахолдингів у Києві та Львові.

За попередньою інформацією, йдеться про вірус-вимагач, який шифрує інформацію на комп’ютері і вимагає у користувачів гроші за розшифрування.

XS
SM
MD
LG