Доступність посилання

ТОП новини

Бойовиків закликають показати відео з Асєєвим, щоб довести, що він живий


Станіслав Асєєв
Станіслав Асєєв

Група зі звільнення військовополонених «Патріот» закликає бойовиків угруповання «ДНР» показати інтерв’ю з журналістом і автором радіо «Донбас.Реалії» Станіславом Асєєвим, щоб переконатися, що він живий.

Як заявив в ефірі радіо «Донбас.Реалії» координатор групи Олег Котенко, три тижні тому група отримала інформацію про сильне побиття Асєєва і про те, що до нього викликали лікаря. За останніми даними від підтримуваних Росією бойовиків, які отримала група, стан здоров’я Асєєва покращився.

«Ми наполягаємо на тому, щоб його показали в інтерв’ю. Тобто, його зізнання або щось інше. Неважливо що, нам потрібно бачити, що він живий. Тому що були такі моменти, коли людину били, і були летальні випадки», – сказав Котенко.

Раніше екс-депутат Верховної Ради України Єгор Фірсов заявляв про серйозне погіршення стану здоров’я журналіста Станіслава Асєєва і про те, що його, ймовірно, катували.

16 липня екс-депутат Верховної Ради Єгор Фірсов заявив, що представники угруповання «ДНР» підтвердили утримання в заручниках журналіста Станіслава Асєєва і дозволили йому зустрітися з матір’ю.

Зв’язок з донецьким блогером і автором Радіо Донбас.Реалії Станіславом Асєєвим, відомим за псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня. Бойовики понад місяць відмовлялися вказати, де перебуває Асєєв.

Головний редактор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Ненад Пеїч закликав до звільнення блогера.

До з’ясування його долі та звільнення в разі полону закликала низка правозахисних та журналістських спільнот: Національна спілка журналістів України, «Репортери без кордонів», Комітет захисту журналістів (США), «Міжнародна амністія».

Радіо «Донбас.Реалії» є проектом Української редакції Радіо Свобода, що подає новини та їх аналіз із обох боків лінії розмежування. Радіо «Донбас.Реалії» мовить у Маріуполі на частоті 88 FM, Авдіївці 95,7 FM, Бахмуті 87,9 FM, Волновасі 100,3 FM, Щасті 88 FM, Мар’їнці 95,3 FM, в Слов’янську та Краматорську 90,4 FM, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному 88,2 FM, а також в ефірі Громадського радіо від 19:00 до 20:00 та радіо «Пульс» від 06:10 до 07:00.

XS
SM
MD
LG