Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав зміни до держбюджету через перевиконання 


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до цьогорічного державного бюджету через перевиконання його доходної частини, повідомили у прес-службі глави держави. За словами Порошенка, додаткові кошти направляють на соціальні програми.

«Перші, хто має отримати кошти від перевиконання бюджету – це найбідніші верстви населення. Маються на увазі, люди, які отримують субсидії. Ми маємо забезпечити, щоб в повному обсязі їх видатки були профінансовані», – заявив він.

Окрім того, посилюється фінансування на будівництво доріг та сільської медицини, йдеться у повідомленні із уточненням, що на лікарні у селах гроші будуть спрямовуватися із Спецфонду бюджету.

Президент також повідомив, що будуть профінансовані заходи, необхідні для спорудження Музею Героїв Небесної Сотні та створення Музею воїнів АТО, вшанування 85-ї річниці Голодомору в Україні та багато інших проектів.

Раніше Кабінет міністрів заявляв про 24 мільярди гривень перевиконання планового показника доходів, які планується перерозподілити на соціальні, інфраструктурні та оборонні проекти. Причиною появи перевиконання і прем’єр-міністр, і президент назвав заходи із детінізації української економіки.

Водночас, на думку деяких економістів, перевиконання бюджету пояснюється виключно інфляційним ефектом.

XS
SM
MD
LG