Доступність посилання

ТОП новини

Суд обере Шабуніну запобіжний захід у другій половині дня – «Центр протидії корупції»


Віталій Шабунін, голова правління «Центру протидії корупції»
Віталій Шабунін, голова правління «Центру протидії корупції»

Суд обере запобіжний захід голові правління «Центру протидії корупції» (ЦПК) Віталію Шабуніну в другій половині дня. Про це у мережі мікроблогів Twitter повідомляє очолювана Шабуніним громадська організація.

«Після обіду відбудеться обрання запобіжного заходу. Слідчі просять зобов'язати Шабуніна, який мешкає в селі під Києвом, не покидати столицю», – ідеться в повідомленні.

«Центр протидії корупції» також стверджує, що «слідчі за ніч змінили статтю, яку інкримінують Шабуніну» і «тепер керівнику ЦПК загрожує до 3 років позбавлення волі».

Зранку 16 серпня голові громадської організації «Центр протидії корупції» Віталію Шабуніну в Дніпровському районному відділі поліції Києва оголосили підозру. Активіста підозрюють в «умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості» (стаття 122 Кримінального кодексу) громадянину Всеволоду Філімоненку, який називає себе журналістом.

У документі сказано, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненка, що «спричинило тривалий розлад здоров’я останнього у вигляді закритої травми обличчя».

Це правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

XS
SM
MD
LG