Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США: Волкер зустрінеться із представниками України і Росії


Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер під час попереднього візиту до України, Авдіївка, 23 липня 2017 року
Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер під час попереднього візиту до України, Авдіївка, 23 липня 2017 року

Спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер їде до білоруського Мінська, де 21 серпня зустрінеться із представником російського уряду, щоб «обговорити російсько-українські відносини», повідомив 18 серпня Держдепартамент США.

За повідомленням, потім Волкер поїде до литовського Вільнюса, де зустрінеться із високопосадовцями і обговорить «шлях для прогресу в Україні».

23 серпня Волкер поїде до Києва, де приєднається до міністра оборони США Джеймса Маттіса на зустрічах із представниками влади України для обговорення «наступних кроків у дипломатичних переговорах із відновлення суверенітету і територіальної цілісності України».

Останніми тижнями адміністрація президента США Дональда Трампа, за повідомленнями, розглядає можливість змінити дотеперішню позицію щодо надання Україні оборонних озброєнь летальної дії. Пентагон і Державний департамент виступили за такий крок. Але наразі ще зберігається становище від часів адміністрації попереднього президента Барака Обами, який виступив проти такого надання.

XS
SM
MD
LG