Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан: суд відхилив скаргу щодо усунення з посади екс-прем’єра Шаріфа


Наваз Шаріф (у центрі) махає своїм прихильникам під час мітингу у провінції Пенджаб, 11 серпня 2017 року
Наваз Шаріф (у центрі) махає своїм прихильникам під час мітингу у провінції Пенджаб, 11 серпня 2017 року

У Пакистані Верховний суд відхилив прохання про перегляд рішення щодо усунення з посади прем’єр-міністра Наваза Шаріфа через звинувачення у корупції. Таке рішення 15 вересня ухвалила панель із п’яти суддів.

Про причини такого рішення суду наразі не повідомляють.

Сторона колишнього прем’єр-міністра Пакистану подала прохання про перегляд рішення суду у серпні.

67-річний Наваз Шаріф подав у відставку з посади голови уряду відразу після того, як 28 липня рішення усунути його з цієї посади ухвалив Верховний суд Пакистану. За цим рішенням, він не матиме права обіймати державні і виборні посади упродовж 10 років. Причиною стала причетність Наваза Шаріфа до звинувачень у корупції. Шаріф перебуває під слідством з 2016 року після витоку так званих «панамських документів». Відповідно до цих документів, дочка Шаріфа і двоє його синів мають офшорні компанії, зареєстровані на Британських Віргінських островах. Наваз Шаріф заперечує будь-яку свою провину.

Через кілька днів після рішення про відставку Шаріфа новий кабінет міністрів очолив його близький соратник Шахід Хакан Аббасі. Більшість міністрів або зберегли свої посади з попереднього уряду, або є послідовниками Шаріфа. 1 серпня партія Наваза Шаріфа «Пакистанська мусульманська ліга – Наваз» використала свою більшість у Національній асамблеї, нижній палаті парламенту, для обрання головою уряду Аббасі.

Минулого тижня Шаріф провів низку мітингів по всій країні, критикуючи рішення суду і намагаючись заручитися підтримкою людей.

XS
SM
MD
LG