Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд арештував активістів руху «Християнська держава»


Спалена машина біля офісу адвокатської контори Костянтина Добриніна, Москва, 11 вересня 2017 року
Спалена машина біля офісу адвокатської контори Костянтина Добриніна, Москва, 11 вересня 2017 року

У Москві суд арештував до 11 листопада активістів екстремістського руху «Християнська держава» Олександра Баянова і Юрія Калініна. Їх звинувачують у підпалі машин біля офісу адвоката Костянтина Добриніна, який захищає інтереси режисера Олексія Учителя.

У суді Баянов і Калінін визнали свою провину. Їм загрожує до п’яти років в’язниці.

Суд також постановив арештувати третього обвинуваченого – Дениса Манталуца. Чи визнав свою провину Манталуц, наразі невідомо.

Під час обшуку у будинку Калініна співробітники поліції виявили ємності з горючою сумішшю і листівки з написом «За Матильду – горіти».

18 вересня палата адвокатів Росії звернулася до Ради Федерації з проханням звернути увагу на переслідування з боку противників фільму «Матильда».

У широкий прокат цей фільм вийде 26 жовтня. Кампанію проти фільму очолює колишній прокурор анексованого Криму, депутат Держдуми Наталія Поклонська. Вона стверджує, що картина про стосунки майбутнього імператора Миколи II і балерини Матильди Кшесинської ображає почуття вірян. Від показу фільму вже відмовилися десятки кінотеатрів по всій Росії. Їхнє керівництво пояснює таке рішення погрозами.

XS
SM
MD
LG