Доступність посилання

ТОП новини

Обох підозрюваних суддів у спробі дати хабара Холодницькому посадили під арешт – Сарган


Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб із можливістю застави у 5 мільйонів гривень для обох суддів із Дніпра – Геннадія Підберезного та Наталії Овчаренко, яких підозрюють у спробі підкупити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Про це повідомила на сторінці у Facebook речниця Генерального прокурора Лариса Сарган.

Раніше сьогодні в Генпрокуратурі повідомили про арешт одного із фігурантів у цій справі.

Вчора Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою судді Геннадія Підберезного його. Таким чином, ВРП підтримала клопотання заступника генерального прокурора Анжели Стрижевської.

Водночас, подання щодо ще однієї затриманої судді цього суду – Наталії Овчаренко – Вища рада правосуддя повернула без розгляду ГПУ, оскільки та була звільнена з посади судді у серпні цього року.

Напередодні Генпрокуратура повідомила про затримання двох суддів, які запропонували заступнику генпрокурора, керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому хабар 300 тисяч доларів США.

За даними речниці генпрокурора Лариси Сарган, голову Кіровського районного суду міста Дніпро і суддю цього суду затримали після передання першої частини неправомірної вигоди в розмірі 50 тисяч доларів США.

Сарган додала, що хабар Холодницькому пропонували за закриття щодо судді (яка підозрюється НАБУ у вчиненні корупційного правопорушення) кримінального провадження і уникнення нею кримінальної відповідальності.

Силовики кваліфікували дії працівників суду за статтею 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінально кодексу.

XS
SM
MD
LG