Доступність посилання

ТОП новини

Захист пораненого на військових навчаннях оператора йде до суду через відмову визнати його потерпілим


Захист пораненого під час військових навчань криворізького телеоператора В’ячеслава Волка оскаржує постанову про відмову у визнанні його потерпілою стороною в суді. Про це Радіо Свобода 29 вересня повідомив адвокат Максим Гореліков.

За його інформацією, позовна заява подана до Центрально-міського районного суду Кривого Рогу.

За словами адвоката, після звернення до суду 25 вересня військова прокуратура надала йому на руки постанову про відмову визнати його підзахисного потерпілою стороною у кримінальному провадженні, яке вона розслідує.

Раніше у відповіді Військової прокуратури Південного регіону на інформаційний запит Радіо Свобода було зазначено, що «процесуальне рішення про відмову у визнанні потерпілим саме Волка В.В. не ухвалювалося». «Надання більш детальної інформації є неможливим, оскільки вона (…) віднесена до таємниці досудового розслідування», – зазначили тоді у військовій прокуратурі.

6 липня в поліції Кривого Рогу повідомили, що під час навчань ЗСУ був поранений представник ЗМІ. В оперативному командуванні «Схід» Збройних сил України підтвердили, що інцидент стався під час командно-штабних навчань з територіальної оборони у Саксаганській районній раді. За даними військових, постріл з пістолета зробив учасник навчань, волонтер-інструктор, коли демонстрував журналістам, як затримують порушників.

28 серпня В’ячеслава Волка авіацією транспортували з Дніпра до Львова, зараз його лікують у Військово-медичному центрі Західного регіону.

XS
SM
MD
LG