Доступність посилання

ТОП новини

Sociopath назвав відновлення графіті на Грушевського в Києві «вандальною акцією»


Зображення класиків української літератури на вулиці Грушевського під час Революції гідності, автор стріт-арт-художник на псевдо #Sociopath, 11 лютого 2014 року
Зображення класиків української літератури на вулиці Грушевського під час Революції гідності, автор стріт-арт-художник на псевдо #Sociopath, 11 лютого 2014 року

Стріт-арт художник Sociopath назвав відновлення графіті його авторства, відомих як «ікони» Революції гідності, на вулиці Михайла Грушевського у Києві без його участі «вандальною акцією».

«Найсумніше те, що вандальна акція організації «Новий вогонь» остаточно знищила можливість будь-яких реставраційних робіт для відновлення оригінальних майданівських символів, показала, наскільки великим є бажання самопіару вкупі з людською дурістю, якій чомусь так сліпо потакають», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, «нанесені плями не мають нічого спільного зі справжніми революційними символами».

2 вересня з фасаду будинку на вулиці Грушевського у Києві з-поміж вітрин салону меблів зникли відомі патріотичні графіті, створені під час Революції гідності. Поліція Києва почала провадження через знищення графіті вуличного художника #Sociopath «Ікони революції» – за статтею Кримінального кодексу про руйнування пам’яток історії та культури.

Згодом художник Sociopath повідомив, що домовився з міністром культури Євгеном Нищуком відновити графіті після вирішення усіх офіційних і організаційних питань.

14 жовтня громадська організація «Новий вогонь» заявила про відновлення графіті. Згідно з повідомленням, графіті відновили інші художники у співпраці з організацією «Новий вогонь», а не автор зображень, стріт-арт художник Sociopath, як передбачалося раніше.

XS
SM
MD
LG