Доступність посилання

ТОП новини

Парубій підписав закон про умови гастролей в Україні виконавців з країни-агресора


Голова Верховної Ради Андрій Парубій
Голова Верховної Ради Андрій Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про умови гастролей в Україні виконавців із країни-агресора.

Схвалений Верховною Радою 5 жовтня закон передбачає, що якщо громадяни країни-агресора планують виступати в Україні, організатор гастролей має за 30 днів до їхнього початку звернутися із запитом до СБУ щодо наявності або відсутності підстав для недопущення цих людей до участі в згаданих заходах.

«При цьому організатор має надати Службі безпеки України достовірну інформацію про власні ім’я та прізвище учасника, зазначені у його документі для в’їзду на територію України, а також про використання псевдонімів, належність до творчих колективів, іншу інформацію, яка характеризує його творчу діяльність», – йдеться в документі.

Згідно з текстом законопроекту, СБУ надає відповідь упродовж 10 днів, і якщо все гаразд, організатор гастролей може укласти договір із виконавцем, який їде на гастролі.

У січні 2015 року Верховна Рада визнала Росію державою-агресором. Іноземні артисти, приїжджаючи з гастролями до анексованого Росією Криму через закриті Україною пункти пропуску, порушують українське законодавство. Низка артистів, які виступили на анексованій території або висловилися на підтримку російської анексії Криму, втратили можливість виступати на материковій Україні.

За даними Держприкордонслужби станом на липень цього року, близько 70 артистів стали нев’їзними в Україну. Спочатку заборона стосувалася тих артистів, які підтримали анексію Криму і окупацію Донбасу. Пізніше «бан» поширився на всіх музикантів, які приїжджали з гастролями або просто як туристи на Донбас і в Крим в обхід офіційних українських прикордонних пунктів.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

СБУ пропонує обмежити українським посадовцям візити до Росії

XS
SM
MD
LG