Доступність посилання

ТОП новини

Засідання для обрання запобіжного заходу Коханівському не поновилося


Спецпризначенці біля стін Святошинського суду, де вночі відбулась сутичка із активістами, 24 жовтня 2017 року
Спецпризначенці біля стін Святошинського суду, де вночі відбулась сутичка із активістами, 24 жовтня 2017 року

Святошинський районний суд Києва станом на 10:30 не розпочав перенесене на 9:00 24 жовтня засідання для обрання запобіжного заходу лідерові «Добровольчого руху ОУН» Миколі Коханівському.

Зранку активісти, що прийшли підтримати Коханівського, залишалися в залі, де провели всю ніч. Співробітники суду запропонували їм перейти в іншу залу для продовження слухання, але, побачивши силовиків у тому приміщенні, активісти залишилися в забарикадованій ними самими залі.

Близько 10:30 правоохоронці встановили контроль над усією будівлею суду.

Уночі 24 жовтня, як стверджують депутати Верховної Ради Ігор Луценко та Ігор Мосійчук, а також сам Микола Коханівський, спецпризначенці застосували сльозогінний газ та намагалися витиснути з приміщення присутніх у залі суду.

Інцидент, унаслідок якого Коханівський опинився в ізоляторі тимчасового тримання, стався в другій половині дня 21 жовтня.

«О 16:50 у чергову частину надійшла інформація, що неподалік станції метро «Академмістечко» відбувається бійка та чути постріли. На місце події терміново направлено наряди поліції. Попередньо встановлено, що там перебував Микола Коханівський з дружиною. У нього виник словесний конфлікт із невідомим, під час якого керівник добровольчого руху «ОУН» (імовірно, з пристрою для відстрілу гумових куль) зробив кілька пострілів у незнайомця», – мовилося в повідомленні київської поліції.

На сторінці «Добровольчого руху ОУН» у Facebook повідомили, що стався «збройний напад» на Коханівського і що після лікарні його відвезли до райвідділку.

XS
SM
MD
LG