Доступність посилання

ТОП новини

«Нова газета» через напади на журналістів у Росії хоче озброїти своїх співробітників


Дмитро Муратов
Дмитро Муратов

Головний редактор російської «Нової газети» Дмитро Муратов заявляє про намір озброїти своїх журналістів травматичною зброєю для самозахисту після нещодавніх нападів на працівників ЗМІ у Росії.

«Офіційно укладемо договір із МВС Росії. Будемо виписувати і купувати травматичну зброю, здавати на неї іспити. Й іншими засобами безпеки, про які не хочу говорити, також будемо забезпечувати журналістів», – сказав Муратов 26 жовтня в ефірі радіостанції «Ехо Москви», на журналістку якої Тетяну Фельгенгауер днями напали з ножем прямо в редакції.

Муратов нагадав, що троє журналістів його видання були вбиті – це Ігор Домников, Анна Політковська і Наталія Естемірова.

Після нападу на Фельгенгауер, головною версією якого російське слідство називає «нестабільну психіку» нападника, у Кремлі заявили, що немає потреби надавати додатковий захист журналістам. Як сказав 26 жовтня речник президента Росії Дмитро Пєсков, російські громадяни можуть вживати заходів для свого захисту, які вважають необхідними і які не порушують закон. «На жаль, кожен із нас може стати мішенню божевільного», – сказав Пєсков.

Фельгенгауер після нападу перебуває в лікарні, її перевели з реанімації у звичайну палату.

Головний редактор радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедиктов назвав однією з причин нападу «атмосферу ненависті» щодо працівників ЗМІ в Росії.

XS
SM
MD
LG