Доступність посилання

ТОП новини

Парубій передав на підпис президенту закон про судову реформу


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій передав на підпис президенту Петру Порошенку закон щодо проведення судової реформи «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» (№6232). Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

3 жовтня парламент ухвалив президентський законопроект. Того ж дня перед голосуванням за проект закону в цілому депутати пакетом ухвалили десятки непідтриманих раніше поправок без обговорення.

Серед інших під час ухвалення закону було враховано поправку депутата від Радикальної партії Андрія Лозового щодо обмеження строків досудового розслідування. Начальник Департаменту спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергій Горбатюк заявляв, що поправка до Кримінального процесуального кодексу, подана Лозовим, призведе до закриття кримінальних проваджень проти високопосадовців та вбивць.

Заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос закликав Парубія не підписувати цей закон, оскільки, за його словами, внесені зміни «зруйнують слідство» та обмежать права громадян.

У Національному антикорупційному бюро України також закликали президента ветувати ухвалені зміни до Кримінального процесуального кодексу, які, на думку бюро, паралізують роботу органів досудового розслідування.

XS
SM
MD
LG