Доступність посилання

ТОП новини

Кабінет міністрів призначив Янчука державним секретарем МОЗ


Новий держсекретар МОЗ Артем Янчук (ліворуч), жовтень 2016 року
Новий держсекретар МОЗ Артем Янчук (ліворуч), жовтень 2016 року

Кабінет міністрів України своїм розпорядженням від 8 листопада призначив Артема Янчука державним секретарем Міністерства охорони здоров’я.

Янчука призначили держсекретарем відомства строком на п’ять років і з випробувальним терміном на три місяці.

11 жовтня призначити Янчука рекомендувала Комісія з питань вищого корпусу державної служби. На той момент він був одним із членів цієї комісії й заступником директора Інституту законодавства Верховної Ради України. При цьому Янчук не брав участі в голосуванні стосовно своєї кандидатури.

Виконувач обов’язків голови МОЗ Уляна Супрун тоді привітала рішення конкурсної комісії.

У грудні 2016 року на посаду держсекретаря Міністерства охорони здоров’я рекомендували Наталію Шолойко. Тоді Супрун виступила проти такого призначення, заявивши, що Шолойко «не може обіймати цю посаду через конфлікт інтересів, а її ім’я фігурує в корупційних схемах».

Янчук як член Комісії з питань вищого корпусу державної служби, за даними програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода й телеканалу «UA:Перший», був серед тих, хто поставив найвищі бали Олексієві Савченку, нині голові Миколаївської обласної державної адміністрації, під час конкурсу на цю посаду в жовтні 2016 року.

При цьому Савченко у своїй письмовій презентації на конкурсі припустився численних помилок, зокрема десятків помилок у тексті державною українською мовою, і при цьому склав тест із 40 запитань за дуже короткий час – усього за шість хвилин, тобто щонайменше в 5 разів швидше, ніж найближчий конкурент.

Посади державних секретарів міністерств були запроваджені новим законом про державну службу як один із головних елементів реформи держслужби. Це найвища посадова особа з числа державних службовців міністерства, що підзвітна й підконтрольна міністрові, забезпечує діяльність міністерства, стабільність і наступність у його роботі, організовує поточну роботу, пов’язану зі здійсненням повноважень міністерства. При цьому при зміні міністрів державні секретарі залишаються на посадах.

XS
SM
MD
LG