Доступність посилання

ТОП новини

Стан здоров’я арештованого в Росії українця Гриба погіршується – батько


Павло Гриб у суді в російському місті Краснодар, 18 жовтня 2017
Павло Гриб у суді в російському місті Краснодар, 18 жовтня 2017

Стан здоров’я арештованого в Росії українця Павла Гриба погіршується, повідомив у Facebook його батько Ігор Гриб.

«Сім хвилин. Рівно стільки часу було сьогодні надано українським консулам для зустрічі з Павлом. Розмовляти українською – заборонено, ліки – заборонено. Павло капюшон не знімає, тіло обсипане виразками, стан здоров'я погіршується», – написав Ігор Гриб.

24 серпня 19-річний Павло Гриб виїхав до Білорусі на зустріч із дівчиною-росіянкою, з якою до того спілкувався тільки через соцмережі, після чого, за словами батька, зник. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця. Пізніше стало відомо, що юнак перебуває в СІЗО в Краснодарському краї Росії, йому інкримінують вчинення злочину за статтею про тероризм.

13 вересня російські ЗМІ написали, що українець, згідно з рішенням суду в Краснодарі, заарештований до 17 жовтня. Пізніше суд термін утримання під вартою продовжили до 4 січня 2018 року.

18 вересня батько Павла Гриба з посиланням на слова українського консула, який зустрічався з юнаком у СІЗО, сказав, що в того були висипи на тілі. Батько припустив, що причиною могло стати припинення вживання ліків, які хлопцеві через хворобу необхідні щоденно.

Адвокат Павла Гриба в Україні Євгенія Закревська повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я.

XS
SM
MD
LG