Доступність посилання

ТОП новини

Військові: у районі пошуку зниклої аргентинської субмарини зафіксували «гідроакустичну аномалію»


У районі пошуку зниклого аргентинського підводного човна на півдні Атлантичного океану зафіксували «гідроакустичну аномалію», повідомив у середу, 22 листопада, речник Військово-морських сил Аргентини капітан Енріке Бальбі.

За його словами, шум невідомого походження виявили спеціалісти зі Сполучених Штатів. Звук зафіксували 15 листопада, через кілька годин після останнього контакту з підводним човном San Juan.

Джерело «аномалії» виявили приблизно за 30 миль (48 кілометрів) на північ від останнього зафіксованого місця перебування човна.

Бальбі заявив, що у зв’язку з виявленням шуму кораблі аргентинського флоту разом з американським та бразильським літаками повернуться в район, де вже здійснювалися пошуки.

Лейтенант військово-морських сил США Лілі Гінз зазначила, що незвичний звук, виявлений під водою, не може бути пов’язаний з природним шумом в океані.

На борту зниклої субмарини перебували 44 моряки. Вона йшла з аргентинського порту Ушуая до міста Мар-дель-Плата. Експерти вважають, що на човні закінчуються запаси кисню.

XS
SM
MD
LG