Доступність посилання

ТОП новини

МОК дискваліфікував ще п’ятьох російських спортсменів


Російський скелетоніст Сергій Чудінов на Олімпіаді в Сочі, Росія, в 2014 році
Російський скелетоніст Сергій Чудінов на Олімпіаді в Сочі, Росія, в 2014 році

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) дискваліфікував ще п’ятьох російських спортсменів. У застосуванні допінгу визнали винними скелетоніста Сергія Чудінова, бобслеїстів Олексія Негодайла і Дмитра Труненкова, а також біатлоністок Яну Романову й Ольгу Вілухіну.

Результати їхніх виступів на Олімпіаді в Сочі анульовані. Таким чином, Росії втратила ще дві золоті і три срібні медалі на іграх 2014 року.

Раніше російська збірна вже втратила перше місце в неофіційному заліку сочинських ігор. Це сталося після того, як в листопаді за порушення антидопінгових правил були довічно дискваліфіковані більше ніж 10 російських спортсменів. Всього, згідно з результатами опублікованого два роки тому розслідування незалежної комісії Річарда Макларена, допінг у Росії застосовували понад тисячу спортсменів. Система вживання заборонених препаратів підтримувалася державою, заявляли автори розслідування.

Національні антидопінгові агентства сімнадцяти країн вимагають відсторонити Росію від Олімпіади-2018. Остаточне рішення з цього питання, як очікується, ухвалять на початку грудня.

XS
SM
MD
LG