Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков заявив, що Росія планує захищати дискваліфікованих через допінг спортсменів


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Росія планує захищати дискваліфікованих через допінг російських спортсменів, заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

«Головне – далі досить наполегливо, енергійно вживати всіх можливих заходів для захисту наших законних інтересів і законних інтересів наших спортсменів», – сказав Пєсков.

24 листопада Міжнародний олімпійський комітет повідомив, що позбавив російського бобслеїста Олександра Зубкова двох золотих медалей зимової Олімпіади 2014 року, яка відбулася в російському Сочі. Його визнали винним у порушенні антидопінгових правил. Після цього збірна Росії в неофіційному командному заліку ігор 2014 року спустилася з першого місця на третє.

«Перемогу вкрасти дуже складно, тим більше, таку перемогу, яка навіки залишиться за нашою збірною і за нашими спортсменами-героями», – заявив Пєсков.

У 2015 році була опублікована доповідь незалежної комісії під керівництвом Річарда Макларена про допінг у російському спорті. У ній йшлося про те, що понад тисячу спортсменів з Росії вживали заборонені речовини, а держава і спецслужби допомагали приховувати позитивні проби. Більшість російських атлетів позбавили права брати участь у міжнародних змаганнях, у тому числі в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро. Російське антидопінгове агентство досі не відновило свої акредитації.

Колишній міністр спорту, віце-прем’єр Росії Віталій Мутко заявив 12 вересня, що Москва ніколи не визнавала і не визнає існування державної програми підтримки допінгу. У відповідь Всесвітнє антидопінгове агентство зазначило, що російська влада має припинити «перекладати провину на інших» і визнати обман.

У вересні 2017 року з’явилася спільна заява антидопінгових агентств 17 країн з вимогою усунути Росію від зимових Олімпійських ігор 2018 року.

XS
SM
MD
LG