Доступність посилання

ТОП новини

Премію за особистий внесок у захист прав людини в Україні цього року отримали Олена Розвадовська і Марія Томак


Олена Розвадовська з дітьми із Зайцева на Донеччині, 7 квітня 2017 (фото з її Facebook-сторінки)
Олена Розвадовська з дітьми із Зайцева на Донеччині, 7 квітня 2017 (фото з її Facebook-сторінки)

Премію «Правозахисного порядку денного» за особистий внесок у захист прав людини в Україні отримали Олена Розвадовська, активістка, що працює із дітьми у зоні конфлікту на Донбасі, та журналістка і співкоординаторка «Медійної ініціативи за права людини» Марія Томак. Про це повідомив у Facebook «Центр громадянських свобод».

Марія Томак
Марія Томак

Цю премію вручають щорічно 10 грудня до Міжнародного дня прав людини у Києві під час заходів Національної правозахисної НЕконференції.

Минулого року премію отримав луганський активіст Геннадій Щербак за створення бази даних про порушення прав людини в умовах конфлікту на Донбасі.

Платформа «Правозахисний порядок денний» – неформальна коаліція правозахисних організацій, що працюють у сфері моніторингу, аналізу та розробки законодавства відповідно до основних засад прав людини..

Учасниками Платформи виступають Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська правозахисна група, Центр громадянських свобод, Amnesty International в Україні, Центр інформації про права людини, Центр досліджень правоохоронної діяльності, Будинок прав людини в Києві, Центр «Соціальна дія», Проект «Без кордонів», «Євромайдан SOS» та інші.

XS
SM
MD
LG