Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: від історичних конфліктів між Україною і Польщею виграє Росія


Петро Порошенко і Анджей Дуда під час переговорів у Харкові, 13 грудня 2017 року
Петро Порошенко і Анджей Дуда під час переговорів у Харкові, 13 грудня 2017 року

Президент України Петро Порошенко заявляє, що від історичних конфліктів між Україною і Польщею виграє Росія. Про це він сказав під час спільної прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою 13 грудня в Харкові.

«Будь-яка руйнація пам’ятників є вандалізмом, і те, що відбувається з українського боку, будь-які акти проти пам’ятників – вони будуть відбудовані місцевою владою або вже відбудовані. Ми маємо знайти історичну правду, запустити процес ексгумації», – заявив він.

Останнім часом, після повернення до влади в Польщі націоналістичної партії «Право і справедливість» відносини між Польщею і Україною погіршилися через різне ставлення до історичного польсько-українського протистояння. Такі розбіжності призвели до знищення низки українських пам’ятників у Польщі і польських в Україні, а також інших інцидентів.

Попри напружені двосторонні відносини, Польща в зовнішній політиці далі підтримує Україну. Офіційний Київ завив, що зацікавлений у зміцненні стратегічного партнерства з Варшавою та виступає проти ескалації напруженості.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Дуда закликає Порошенка відновити проведення пошуково-ексгумаційних робіт

XS
SM
MD
LG