Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі відбувся доброчинний «забіг миколайчиків»


Участь в забігу брали цілими родинами
Участь в забігу брали цілими родинами

У суботу в Дніпрі відбувся доброчинний костюмований «забіг миколайчиків», що стартував на Фестивальному причалі і завершився там же, але дистанції були різними – від 500 метрів для дітей до 10 кілометрів для дорослих.

Миколай вітає учасників «забігу миколайчиків»
Миколай вітає учасників «забігу миколайчиків»

Учасники заходу, вбрані у карнавальні костюми або новорічні шапочки, бігли цілими родинами. Участь у заході, зокрема, взяли участь діти з інвалідністю. Для них організатори заходу не висували спортивних вимог, головне було – дістатись до фінішу.

Всього бігли понад 200 дніпрян
Всього бігли понад 200 дніпрян

Загалом у «забігу миколайчиків» взяли участь понад дві сотні людей. Кожен учасник мав зробити доброчинний внесок, а всі охочі мали можливість також пожертвувати речі, солодощі або канцтовари для дітей.

Окрім того, відбувся благодійний аукціон, серед лотів якого були ялинка, зроблена дітьми з інвалідністю, медалі відомих спортсменів, зокрема, золота медаль, яку виборола на чемпіонаті Європи у 2012 році паралімпійка-легкоатлетка Олена Глебова. Спортсменка зазначила: їй не шкода розлучатись з нагородою, адже її продаж може послужити добрій справі.

Уся зібрана допомога піде на підтримку Верхньодніпровського інтернату №2 та дітей з інвалідністю Дніпра, обіцяють організатори.

«Не обов’язково бути заможною людиною, щоб брати участь у доброчинності. Ми завжди кажемо: краще маленька допомога, ніж велике співчуття», – вважає співорганізатор акції Наталя Сивак.

Спортсмени під час «забігу миколайчиків»
Спортсмени під час «забігу миколайчиків»

Акція була започаткована громадською організацією «Start Dnipro». Організатори хочуть зробити її традиційною.

XS
SM
MD
LG