Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті другий день шукають туриста, що зник у горах – ДСНС


Управління Державної служби з надзвичайних ситуації Івано-Франківщини повідомляє про продовження пошуків чоловіка, який зник учора в Карпатах під час самостійного нічного сходження на горуХом’як. Заяву про це рятувальники отримали о 17:30 у суботу.

«Чоловік з друзями тимчасово проживали в селі Поляниця Яремчанської міськради. Рятувальники, котрі негайно виїхали на пошуки, спільно з родичами та товаришем заблукалого в складі 2-х пошукових груп провели обстеження підніжжя гори Хом’як зі сторони гори Женець, здійснили проходження по маршруту руху туристів від села Поляниця до вершини гори Хом’як та в подальшому здійснили спуск з вершини в напрямку полонини Баранина. Також обстежено прилеглі лісові галявини, масиви в низ по серпантину, чоловіка не знайдено. Зв'язок з потерпілим відсутній», – йдеться у повідомленні на сайті відомства.

ДСНС уточнює, що зниклий ­чоловік – житель Івано-Франківська, до його пошуків залучено 15 чоловік на 3 одиницях техніки. Найновіше повідомлення про хід розшукової операції датується 14:00, пізнішої інформації наразі немає.

Окрім того, служба повідомляє, що зафіксувала 24-25 грудня у зв’язку з хуртовинами з переходом у відлигу у горах Івано-Франківської області ІІІ (значний) ступінь лавинної небезпеки, а також підйом води у річищах Дністра і Прута.

XS
SM
MD
LG