Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський Франциск помолився за мир для України


Папа Римський Франциск благословляє вірян із базиліки Святого Петра у Ватикані
Папа Римський Франциск благословляє вірян із базиліки Святого Петра у Ватикані

Папа Римський Франциск у своєму різдвяному посланні «Місту і світу» (Urbi et Orbi) заявив, що молиться за мир для України.

«Ми бачимо Ісуса в дітях, які разом зі своїми сім’ями страждають від насильства в Україні і його серйозних гуманітарних наслідків. Ми молимося, щоб Бог незабаром послав мир цій дорогій нам країні», – сказав понтифік.

У промові Франциск висловив сподівання на припинення ізраїльсько-палестинського конфлікту і закликав не ігнорувати скрутне становище мігрантів, «витіснених зі своєї землі» через лідерів, які бажають проливати «невинну кров».

«Сьогодні вітри війни віють у нашому світі», – наголосив папа.

Він закликав також молитися за подолання конфронтації на Корейському півострові і «за зростання взаємної довіри в інтересах світу в цілому».

Україна цього року вперше відзначає як державне свято Різдво за григоріанським календарем, тобто 25 грудня. Свято у цей день відзначають в Україні, зокрема, приблизно 11 тисяч релігійних католицьких і протестантських громад.

Опівночі в храмах пройшли святкові меси. Наймасовіша – в соборі Святого Петра у Ватикані. Її провів папа Римський Франциск, який розпочав свою проповідь із нагоди Різдва з нагадування, що біженці сьогодні залишають свої будинки так само, як Йосип та Марія це робили перед народженням Ісуса Христа.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Більшість українців масово відзначатиме Різдво 25 грудня вже за два-три роки – Момрик

Порошенко привітав вірян із Різдвом за григоріанським календарем

В Україні відтепер буде «два Різдва»?

Микола Леонтович – українець, який подарував світові «маленьке музичне диво»

Пісня Jingle Bells українською набрала мільйон переглядів на YouTube

XS
SM
MD
LG