Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі про результати експертизи СБУ: мій голос можна використати в будь-якому ракурсі


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Колишній президент Грузії, лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі в ефірі телеканалу NewsOne заявив, що його голос «можна використати в будь-якому ракурсі». Таким чином він відреагував на результати експертизи Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ, яка, за словами ГПУ, підтвердила автентичність голосів на записаних правоохоронцями телефонних розмовах між Саакашвілі та українським бізнесменом Сергієм Курченком.

«Мій голос можна використати в будь-якому ракурсі, голос будь-кого можна використати, але тут питання дуже конкретне: у чому злочин? Де якісь гроші? Що я порушив? Зібрання людей – це не злочин. Закликати до конституційного переходу – це не злочин. Навіть гроші брати – це не злочин, хоча я їх не брав, та ще й від таких джерел. Тут усе дуже просто: у них немає справи. У них є дике бажання позбутися мене в Україні», – сказав Саакашвілі.

Адвокат лідера «Руху нових сил» Руслан Чорнолуцький в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» заявив, що результати експертизи були сфабрикованими.

«Саакашвілі ніколи з Курченком не знайомився і не розмовляв, наша позиція тут зрозуміла. Ми вважаємо, що всі плівки, усі голоси сфальсифіковані, і, ясна річ, що державний інститут експертиз, підвідомчий СБУ, іншої експертизи, як підтвердити сфабриковані голоси, і не міг зробити», – вважає Чорнолуцький.

5 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це.

Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу. Після цього Сергій Курченко заявив, що не знайомий з лідером «Руху нових сил».

Саакашвілі затримали 8 грудня на квартирі одного з його прихильників. Його підозрюють за статтею Кримінального кодексу України про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності». Суд 11 грудня не задовольнив клопотання прокуратури про запобіжний захід для Міхеїла Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура подала апеляційну скаргу на це рішення.

XS
SM
MD
LG