Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: вбивство Ноздровської – тест для суспільства на здатність захистити жінок-активісток


Фото зі сторінки Facebook Ірини Ноздровської
Фото зі сторінки Facebook Ірини Ноздровської

Убивство юристки Ірини Ноздровської є тестом для суспільства на здатність захистити жінок-активісток, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Словом року в багатьох словниках став фемінізм. У нас стало краще з жіночими конгресами, але не з домашнім насильством і роллю жінок у політиці. Убивство Ірини Ноздровської – виклик для держави та тест для суспільства на здатність захистити жінок-активісток, на справедливість взагалі і спроможність її забезпечити», – написав Клімкін.

На Київщині 1 січня знайшли в річці мертвою юристку Ірину Ноздровську, повідомила поліція Київської області. «38-річну жительку села Демидів Вишгородського району, яка зникла три дні тому, сьогодні виявили бездиханною у місцевій річці», – заявили в поліції.

Правоохоронці додали, що тіло загиблої направлять на проведення судово-медичної експертизи. У поліції зазначили, що за фактом умисного вбивства відкрили кримінальне провадження.

Керівник управління поліції Київської області Дмитро Ценов 2 січня повідомив, що правоохоронці допитали близько 50 осіб у справі про вбивство юристки.

Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року збив автомобіль. У вбивстві обвинувачують Дмитра Россошанського. 27 грудня юристка повідомляла, що Апеляційний суд Київської області відмовився звільнити Россошанського за амністією і відправив справу щодо нього на новий судовий розгляд.

XS
SM
MD
LG