Доступність посилання

ТОП новини

МВС доручило створити координаційний штаб для розкриття вбивства Ноздровської


Акція з вимогою покарати винних у вбивстві Ірини Ноздровської біля Головного управління Нацполіції в Києві, 2 січня 2018 року
Акція з вимогою покарати винних у вбивстві Ірини Ноздровської біля Головного управління Нацполіції в Києві, 2 січня 2018 року

Міністерство внутрішніх справ України доручило Національній поліції і Головному слідчому управлінню створити координаційний штаб для розкриття вбивства правозахисниці і юристки Ірини Ноздровської.

Як повідомляє прес-служба МВС, про це на селекторній нараді з керівництвом поліції 3 січня заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

«Ставлю завдання Національній поліції та Головному слідчому управлінню – створити координаційний штаб. Максимально організувати роботу розкриття тяжкого злочину фахівцями Департаменту карного розшуку та слідчих… Якщо потрібні спеціалісти з інших областей – ми негайно їх викличемо», – сказав він.

У МВС нагадали, наразі поліція допитала більше ніж 50 свідків у справі, в якій опрацьовують чотири версії.

Справа Ноздровської: дочці загиблої надали охорону (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

Напередодні депутат Верховної Ради Мустафа Найєм, який, за його словами, бачився зі слідчими в кримінальному провадженні, заявляв, що у справі про вбивство юристки залишилося три версії, дві з яких пов’язані з професійною діяльністю. «Наскільки я розумію, зараз відпрацьовуються три основні версії – вбивство у зв'язку зі справою Россошанського, вбивство правозахисника на професійному ґрунті, побутовий конфлікт», – вказав депутат.

За його словами, «версія про самогубство не розглядається, оскільки на тілі загиблої виявлено сліди насильницької смерті», а «після попередньої судово-медичної експертизи також відпала версія про зґвалтування».

Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року збив автомобіль. У вбивстві обвинувачують Дмитра Россошанського. 27 грудня юристка повідомляла, що Апеляційний суд Київської області відмовився звільнити Россошанського за амністією і відправив справу щодо нього на новий судовий розгляд.

XS
SM
MD
LG