Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан заперечує звинувачення США у порушенні релігійних свобод


Ісламабад заперечує звинувачення США в порушенні релігійних свобод і заявляє, що Пакистан стає «цапом відбувайлом» за «провал» в Афганістані.

Міністр у справах релігій і міжконфесійної гармонії Пакистану Сардар Мухаммад Юсаф сказав Радіо Свобода, що заява США є ще одним ударом по двосторонніх відносинах.

«Ніхто не забороняється, і кожен може практикувати свою релігію, як він або вона бажає», – сказав міністр

Юсаф також прокоментував рішення Вашингтона призупинити надання військовим Пакистану 900 мільйонів доларів безпекової допомоги, поки Ісламабад не почне вживати рішучі дії проти афганських талібів і мережі бойовиків «Хаккані», що діють на території Пакистану.

«Сполучені Штати перекладають свою відповідальність за провал (в Афганістан – ред.) на Пакистан, і додають ще багато інших речей», – сказав Юсаф.

4 січня Сполучені Штати оприлюднили список із 10 країн, які «викликають особливу стурбованість» у зв’язку з порушеннями свободи совісті та придушенням релігійних свобод.

До списку потрапили Іран, Китай, Північна Корея, М’янма, Еритрея, Судан і Саудівська Аравія. Також серед порушників вказані три пострадянські держави Центральної Азії – Таджикистан, Туркменістан та Узбекистан.

Пакистан відзначений окремо – у Вашингтоні побоюються «серйозних порушень релігійних свобод» у цій країні.

XS
SM
MD
LG