Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд продовжив домашній арешт режисеру Серебренникову


Кирило Серебренников
Кирило Серебренников

Басманний суд Москви продовжив до 19 квітня домашній арешт художньому керівникові «Гоголь-центру» Кирилу Серебренникову, якого в Росії звинувачують у розкраданні державного фінансування для театрального колективу «Сьома студія» у 2011 році.

Захист просив звільнити режисера під заставу в розмірі 68 мільйонів рублів (1,1 мільйона доларів).

Спочатку художнього керівника «Гоголь-центру» Серебренникова підозрювали в розкраданні 68 мільйонів рублів (1,1 мільйона доларів), виділених на проект з розвитку і популяризації сучасного мистецтва в Росії. У серпні йому висунули обвинувачення.

15 січня адвокат однієї з фігуранток справи, директора Російського академічного молодіжного театру Софії Апфельбаум Ірина Поверінова, повідомила агентству «Інтерфакс», що сума збитків у цій справі зросла до 133 мільйонів рублів (понад 2,3 мільйона доларів).

Режисер відкидає звинувачення, називаючи їх «абсурдними». Російські та світові діячі культури неодноразово зверталися з листами на підтримку режисера і вимогою звільнити його.

Президент Росії Володимир Путін у відповідь на критику щодо переслідування незгодних із ним діячів культури, заявив, що справа Серебренникова не пов’язана з його творчою діяльністю.

Серебренников брав участь в антиурядових протестах і висловлювався проти зростання впливу Російської православної церкви.

XS
SM
MD
LG