Доступність посилання

ТОП новини

Муженко розпорядився готуватися до експлуатації «Джавелінів»


Віктор Муженко
Віктор Муженко

Керівник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко заявляє, що дав розпорядження готуватися до прийняття на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» (Javelin).

«Мною віддані розпорядження щодо опрацювання заходів підготовки до експлуатації і прийняття на озброєння Збройних сил американських протитанкових ракетних комплексів Javelin», – написав Муженко 17 січня в Facebook.

23 грудня 2017 року представниця Держдепартаменту США Гедер Науерт заявила, що Сполучені Штати нададуть Україні посилене оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй «захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію». Вона наголосила, що допомога Україні має «винятково оборонний характер». Яке саме озброєння буде поставлено Україні, Науерт не уточнила.

Раніше телеканал ABC з посиланням на джерела в Держдепартаменті повідомив, що йдеться, в тому числі, про 210 протитанкових ракет Javelin і 35 пускових установок, загальна сума поставок оцінюється в 47 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG