Доступність посилання

ТОП новини

Командувач НАТО попередив, що альянс може втратити «домінування» в окремих сферах через Росію


Командувач силами НАТО в Європі Кертіс Скапаротті
Командувач силами НАТО в Європі Кертіс Скапаротті

НАТО може втратити «домінування» в деяких сферах через п’ять років, якщо не зможе модернізувати свої збройні сили й адаптуватися до загрози з боку Росії, заявив головний командувач силами Північноатлантичного альянсу в Європі генерал Кертіс Скапаротті під час засідання Військового комітету НАТО.

«Я думаю, що як альянс ми домінуємо. Існують області, у яких є виклики. Я думаю, що кіберпростір є однією з них. Вони (росіяни – ред.) дуже компетентні в цьому», – заявив Скапаротті.

Звертаючись до Військового комітету НАТО, він зазначив, що «відродження Росії як стратегічного конкурента, зростаюче занепокоєння і нестабільність в Африці і на Близькому Сході, а також тероризм перебудовують наше стратегічне середовище».

Відносини між Москвою та країнами Заходу загострилися після анексії Росією українського півострову Крим та початку збройного конфлікту на сході України. Київ і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG