Доступність посилання

ТОП новини

Росія: координатора штабу Навального арештували на 15 діб після «Страйку виборців»


«Страйку виборців» у Калінінграді, 28 січня 2018 року
«Страйку виборців» у Калінінграді, 28 січня 2018 року

Суд у Москві арештував на 15 діб координатора столичного штабу російського опозиційного політика Олексія Навального Сергія Бойка після так званого «страйку виборців». На аналогічний термін арештували співробітника федерального штабу Миколу Ляскіна.

Їх визнали винними в «порушенні встановленого порядку організації або проведення зібрання, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування».

Ведучого YouTube-каналу «Навальный LIVE» Дмитра Низовцева арештували на 10 діб за те, що «заважав слідчій групі», а ведучу Олену Малаховську оштрафували на 1000 рублів (близько 500 гривень).

Організовані Навальним акції на підтримку «Страйку виборців» відбулися 28 січня у десятках міст Росії. У мітингах брали участь тисячі людей, 350 протестувальників були затримані. Десяткам із них вже винесли обвинувальні вироки. Серед затриманих був і сам Навальний. Його відпустили під зобов’язання з’явитися до суду, хоча, за словами його адвокатів, протоколу про адміністративне порушення щодо нього не складали.

Навальний закликав своїх прихильників вийти 28 січня на «Cтрайк виборців», щоб протестувати проти того, що його не допустили до участі у виборах президента Росії на підставі непогашеної судимості. Опозиціонер називає вибори, призначені на 18 березня, нечесними і закликає прихильників не йти на них.

XS
SM
MD
LG