Доступність посилання

ТОП новини

Заступник директора ФБР, якого критикував Трамп, подав у відставку – ЗМІ


Ендрю Маккейб
Ендрю Маккейб

Заступник директора Федерального бюро розслідувань США Ендрю Маккейб подав у відставку після кількох тижнів критики з боку президента США Дональда Трампа й інших республіканців, повідомляють американські ЗМІ, посилаючись на неназвані джерела.

За повідомленнями, заступник директора ФБР подав у відставку на кілька тижнів раніше від очікуваної дати виходу на пенсію в березні.

Телекомпанія NBC повідомила, що він буде технічно перебувати у відпустці до офіційного виходу на пенсію. ФБР не коментує ці повідомлення.

Президент США раніше висловлював невдоволення тим, як Маккейб проявив себе в розслідуванні щодо колишньої суперниці Трампа на президентських виборах Гілларі Клінтон. Трамп також звинуватив його в упередженості, тому що дружина Маккейба отримала від організації, близької до Клінтон, внесок на свою виборчу кампанію під час невдалої боротьби за місце в Сенаті США.

Повідомлення про відставку Маккейба з’явилися через кілька днів після того, як директор ФБР Крістофер Рей змінив своїх головних помічників, призначених його попередником Джеймсом Комі. У травні минулого року Трамп звільнив Комі, який контролював розслідування щодо втручання Росії в президентські вибори в 2016 році.

XS
SM
MD
LG