Доступність посилання

ТОП новини

Активісти вимагають прозорої системи фінансування ветеранських організацій


Сьогодні в Києві організації ветеранів АТО, волонтери, громадські активісти пікетували Кабінет міністрів України, вимагаючи від уряду та конкретно від міністра соціальної політики Андрія Реви запровадити конкурс у процедурі фінансування ветеранських організацій. Серед учасників акції — громадське об'єднання «Ветеранське братерство», громадська фундація «Відкрита Україна», спілки ветеранів АТО Києва та області, а також представники Ради громадських організацій при Міністерстві оборони України.

Як повідомила Радіо Свобода керівник фундації «Відкрита Україна» Вікторія Губська, координатор сьогоднішньої акції, ветеранські і волонтерські організації упродовж 2017 року пропонували внести зміни до урядової постанови від 7 березня 2012 року, яка дозволила фінансувати ветеранські організації без проведення конкурсу.

«Ми спільно з Міністерством соціальної політики підготували новий порядок фінансування, щоб бюджетні кошти громадські організації отримували саме на проекти, які вони будуть вигравати на конкурентній основі. Це унеможливить корупцію і надання коштів виключно визначеним громадським ветеранським організаціям, які роками фінансувалися з бюджету», – пояснила Губська.

Тиждень тому на урядовому засіданні Рева ініціював ухвалення постанови Кабінету міністрів, згідно з якою уряд продовжував би фінансувати ветеранські організації за старою схемою, каже Губська.

Міністр Рева перед початком сьогоднішнього засідання уряду пообіцяв затвердити прозору конкурсну процедуру фінансування ветеранських організацій. За його словами, зволікання з ухваленням цього документа пов'язано з тим, що ветеранські організації тривалий час не могли узгодити свої позиції при узгодженні проекту акта Кабміну.

XS
SM
MD
LG