Доступність посилання

ТОП новини

Приватні юристи створили «Асоціацію з пошуку й повернення активів» для допомоги правоохоронцям


Приватні юристи створили громадську організацію «Асоціація з пошуку та повернення активів» (АППА), яка має допомагати правоохоронним органам повертати вкрадені з країни активи.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, презентували ініціативу 14 лютого, її схвалили представники Генпрокуратури, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних і інших злочинів, Державної служби фінансового моніторингу України.

«Досвід останніх років яскраво підтверджує, що саме роль приватних детективів, індивідуальних розслідувачів дозволяє не лише набагато швидше встановити структуру власності, але і віднайти ті активи, які були здобуті злочинним шляхом. Генеральна прокуратура або інший слідчий орган в державі фактично позбавлений можливості наймати групу юристів, адвокатів, як б допомагали пристосуватися до особливостей законодавства в тій чи іншій країні. Без консультативної чи дорадчої допомоги громадського суспільства нам просто не обійтися», – зазначив Євгеній Єнін, заступник генерального прокурора України.

Головою ГО «АППА» є Віталій Власюк, співзасновниками – юристи Володимир Павленко і Дмитро Марчуков.

Засновники сподіваються на створення ефективної платформи для обговорення теорії пошуку та повернення вкрадених активів, обміну практичним досвідом, інформування суспільства про роботу над актуальними справами.

У квітні 2017 року Луценко заявив, що суд у Краматорську на Донеччині схвалив рішення про конфіскацію 1,5 мільярда доларів колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення.

У кінці 2017 року Федеральна рада Швейцарії продовжила рішення заморозити рахунки колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення ще на рік. Загальна сума заморожених рахунків Януковича та його оточення складає 70 мільйонів швейцарських франків (близько 71 мільйона доларів США), зазначили в Федеральній раді.

Швейцарія заморозила активи Януковича в 2014 році, в грудні 2016-го року санкції продовжували на рік.

XS
SM
MD
LG