Доступність посилання

ТОП новини

Суддя і прокурор не прийшли на засідання у справі активістки Femen


Анжеліна Діаш у Печерському суді Києва, 14 лютого 2018 року
Анжеліна Діаш у Печерському суді Києва, 14 лютого 2018 року

Печерський районний суд Києва 14 лютого вкотре переніс підготовче засідання у кримінальній справі проти активістки Femen Анжеліни Діаш, яка 21 липня 2017 року провела топлес-протест в Адміністрації президента України у присутності президентів України й Білорусі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на засідання не прийшов суддя Олег Білоцерківець, не з’явився і представник прокуратури.

Суд мав розглянути клопотання сторони захисту про об’єднання двох справ, у яких обвинувачують Діаш: про використання завідомо підробленого документа (посвідчення журналіста) і про хуліганство.

Адвокат активістки Ярослав Яценко заявив, що його клієнтка не визнає провину, і вони сподіваються отримати виправдальний вирок. За його словами, це може статися не раніше літа, оскільки судові засідання постійно переносять. Нинішнє перенесення підготовчого засідання суду – вже четверте.

Анжеліна Діаш з’явилася до суду у німбі і з крилами і пояснила це тим, що 14 лютого – це День закоханих, а її образ символізує те, що Петро Порошенко й Олександр Лукашенко обоє проти демократії та дивляться в один бік.

«Можливо, це говорить про якісь симпатії між ними. Насправді, мені би хотілося, щоб суд закінчився скоріше, адже це триває вже понад півроку», - сказала Діаш.

Наступне засідання у справі за звинуваченням Діаш у хуліганстві відбудеться 6 березня, а засідання по підробці документів – 16 квітня.

У середині серпня минулого року активістці Femen Анжеліні Діаш оголосили про підозру.

21 липня у Києві жінка оголила груди із написом «Живе Білорусь» і вигукувала таке ж гасло під час відкриття церемонії підписання спільних угод між Білоруссю і Україною під час зустрічі президентів України і Білорусі Петра Порошенка і Олександра Лукашенка. Упродовж 10 секунд її вивели охоронці, церемонія в Адміністрації президента продовжилася. Жінка пройшла до будівлі Адміністрації президента, показавши фальшиве посвідчення журналіста.

У разі визнання винною Діаш загрожує штраф або обмеження волі до 5 років.

XS
SM
MD
LG