Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст «Нової газети» Алі Феруз залишає Росію


Алі Феруз у залі суду в Москві, Росія, 8 серпня 2017 року
Алі Феруз у залі суду в Москві, Росія, 8 серпня 2017 року

Журналіст «Нової газети» Алі Феруз, який кілька місяців перебував у центрі тимчасового утримання через звинувачення в порушенні міграційного законодавства, залишає Росію.

Як повідомляє «Нова газета», він пройшов паспортний контроль в московському аеропорту «Шереметьєво», його рейс відлітає 15 лютого у першій половині дня.

Минулого тижня Басманний суд Москви дозволив Ферузу виїхати в третю країну. До цього Московський міський суд зупинив процедуру видворення Феруза, зобов’язавши його при цьому перебувати в установі тимчасового утримання іноземних громадян, де журналіст на той момент вже провів близько півроку.

22 січня Верховний суд Росії скасував рішення про видворення і направив справу Феруза на новий розгляд.

На початку серпня минулого року Худоберді Нурматов (справжнє ім’я Феруза) був затриманий у Москві. Його звинуватили в порушенні міграційного законодавства Росії. Феруз стверджує, що на батьківщині – в Узбекистані – його можуть звинуватити у співпраці з терористичними організаціями, катувати і вбити. Протягом декількох років він безуспішно намагався отримати притулок або статус біженця в Росії.

XS
SM
MD
LG