Доступність посилання

ТОП новини

У 2017 році на масових заходах постраждали майже 1,5 тисячі поліцейських – НПУ


У 2017 році на масових заходах в Україні постраждали майже 1,5 тисячі поліцейських, повідомила Національна поліція України.

«Зокрема, такі випадки мали місце під час охорони публічного порядку в рамках судових засідань. На жаль, зазвичай вони супроводжувалися і закінчувалися травмуванням або пораненням поліцейських. Останній такий випадок стався 15 лютого 2018 року під час забезпечення охорони громадського порядку біля Солом’янського суду Києва. Тоді правопорушник у місці великого скупчення людей застосував вогнепальну зброю», – заявила поліція.

Правоохоронці додали, що у 2017-2018 роках в Україні відбулося майже 70 тисяч масових заходів, понад 700 з яких – закінчилися сутичками зі співробітниками поліції.

15 лютого біля Солом’янського районного суду Києва, який розглядав запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову, сталися сутички між праворадикалами й невідомими чоловіками в чорному, а також між праворадикалами і правоохоронцями. Пізніше стало відомо про вогнепальне поранення в ногу одного поліцейського.

19 лютого голова МВС Арсен Аваков повідомив, що Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під арешту чоловіка, який стріляв у поліцейського. Міністр заявив, що звернувся до прем’єр-міністра з проханням скликати позачергове засідання уряду, оскільки «не бачить, як у таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів».

XS
SM
MD
LG