Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація президента: зустрічі Порошенка у рамках Мюнхенської конференції були «досить успішними»


Костянтин Єлісєєв
Костянтин Єлісєєв

Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявляє, що зустрічі президента України Петра Порошенка у рамках Мюнхенської конференції з безпеки були «досить успішними». Про це він сказав в ефірі програми Радіо Свобода «Ваша Свобода».

«Важливо, що наша українська тема була вписана в глобальний міжнародний контекст. І президент використав не лише трибуну виступу, але й майданчик для проведення низки важливих двосторонніх зустрічей, зокрема, генеральним секретарем ООН, генеральним секретарем НАТО, американською стороною», – сказав він.

За словами Єлісєєва, ці зустрічі були «досить успішними».

«Я думаю, що найближчими днями, тижнями ми побачимо, що ті сигнали, які Україна передача під час заходів, зустрічей будуть поступово давати результати», – додав він.

Цього року головними темами Мюнхенської конференції з безпеки були Україна, Сирія, Північна Корея та Росія. У контексті України ключовою стала тема миротворців. Втім зустріч «нормандської четвірки» з цього приводу не відбулась, зустріч голів українського та російського МЗС Лаврова та Клімкіна виявилась безрезультатною, а зал під час виступу українського президента Петра Порошенка був заповнений лише наполовину.

XS
SM
MD
LG