Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент: США вдалося зупинити експортні угоди Росії на 3 мільярди доларів


Гедер Науерт
Гедер Науерт

Сполученим Штатам Америки вдалося зупинити російські експортні угоди на суму понад три мільярдів доларів, заявила представник Державного департаменту США Гедер Науерт.

Припинення таких угод, по суті, є покаранням, заявила вона на брифінгу 20 лютого. За словами Науерт, це означає, що в російську скарбницю надходить менше грошей, що у Вашингтоні вважають успіхом «у справі притягнення Росії до відповідальності».

У Вашингтоні задоволені тим, що деякі країни припинили закупівлі деяких російських товарів і матеріалів, сказала представник Держдепартаменту.

Міністерство фінансів США видало 29 січня документ із потенційними об’єктами можливих санкцій США проти росіян, які мають тісні контакти з президентом Росії Володимиром Путіним. Цей список раніше назвали у пресі «кремлівським звітом». Він, зокрема, включає 114 високопосадовців Росії та 96 «олігархів» у відкритій частині звіту і ще невідому кількість у засекреченій.

Звіт був представлений Конгресові США, як того вимагає закон «Про протидію супротивникам Америки з допомогою санкцій» (CAATSA). Серед фігурантів «списку олігархів» є російські бізнесмени Алішер Усманов, Роман Абрамович, Сулейман Керімов, засновник «Лабораторії Касперського» Євген Касперський, Петро Авен і Володимир Потанін, Аркадій і Борис Ротенберги, Геннадій Тимченко та Олег Тіньков.

6 лютого американське ділове видання Bloomberg писало, що російські олігархи з переліку оприлюдненої 29 січня доповіді починають стикатися з додатковими перевірками деяких фінансових трансакцій.

Міністр фінансів США Стівен Мнучин після оприлюднення доповіді заявив, що частина людей із цього списку згодом опиниться під санкціями.

У 2014 році США запровадили санкції проти Росії через анексію українського Криму і агресію на сході України. Пізніше санкційні списки неодноразово розширювалися.

XS
SM
MD
LG