Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані суд дозволив зняти екс-прем’єра Шаріфа з посади лідера партії


Наваз Шаріф
Наваз Шаріф

Верховний суд Пакистану постановив, що усунена з державної посади особа, не може очолювати політичну партію, таким чином колишній прем’єр-міністр країни Наваз Шаріф має бути знятий з посади лідера правлячої у країні партії «Пакистанська мусульманська ліга».

Рішення суду від 21 лютого передбачає, що Шаріф не тільки має покинути керівну посаду в партії, а й що всі нещодавні його рішення у якості голови «Пакистанської мусульманської ліги» скасовуються.

Рішення суду ухвалене у відповідь на петиції від опозиційних партій, які оскаржували законодавчу поправку, висунуту парламентаріями від ПМЛ, яка дозволяє Шаріфу залишатися біля керма партії, попри те, що йому заборонили обіймати державні посади.

Шаріф був усунений з посади прем’єра Верховним судом в липні 2017 року через підозри у приховуванні активів за кордоном та через інші звинувачення в корупції. Усі звинувачення він заперечує.

Союзники Шаріфа засудили рішення суду, назвавши його «політичної вендеттою».

«Пакистанська мусульманська ліга» має більшість в нижній палаті парламенту, Національній асамблеї, і сподівається отримати контроль над Сенатом на виборах, які заплановані на 3 березня. Експерти з питань конституції заявляють, що вибори можуть опинитися під загрозою, бо останнє рішення суду позбавляє законних прав на участь у голосуванні кандидатів, висунутих Шаріфом.

XS
SM
MD
LG