Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина закликала Росію та Іран змусити Асада «припинити різанину» в Східній Гуті


Сирійці рятують дитину після авіаудару в місті Хамурія, що в Східній Гуті, 21 лютого 2018 року
Сирійці рятують дитину після авіаудару в місті Хамурія, що в Східній Гуті, 21 лютого 2018 року

Німеччина закликала Росію та Іран здійснити тиск на сирійський уряд, щоб «припинити різанину» в передмісті Дамаска, утримуваному повстанцями.

«Потрібно запитати, де Росія, де Іран, які обіцяли в Астані гарантувати припинення вогню також у Східній Гуті?», – заявив 21 лютого прес-секретар канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффан Зайбер.

Він додав, що «без підтримки цих двох союзників Башара Асада «режим не був би там, де він є сьогодні».

На Заході, в ООН, в гуманітарних місіях зростає обурення з приводу «руйнівних» нападів і тактики «облоги й голоду», які використовуються сирійськими і російськими бойовими літаками й вертольотами проти повстанського анклаву поблизу сирійської столиці.

Росія та Іран надавали уряду президента Башара аль-Асада суттєву підтримку впродовж усього періоду 7-річної війни в Сирії, яка почалася з розгону антиурядових протестів. Москва допомогла переламати конфлікт на користь Асада, почавши кампанію повітряних ударів у 2015 році й активізувавши свою військову присутність на території Сирії. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, коментуючи ситуацію в передмісті Дамаска, заявив, що це напад «на терористів», а не на цивільних осіб.

Раніше Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш висловив стурбованість через загострення конфлікту в Східній Гуті, контрольованій сирійськими повстанцями.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликав до стриманості й надання доступу до поранених у Дамаску та його околицях.

«Сирійська обсерваторія з прав людини» заявила: щонайменше 250 цивільних громадян, у тому числі 58 дітей, були вбиті в Східній Гуті з 18 лютого, щонайменше 1200« були поранені.

XS
SM
MD
LG