Доступність посилання

ТОП новини

Росія: журналістам пригрозили позбавленням акредитації в Держдумі після заяв про домагання


Леонід Слуцький
Леонід Слуцький

Фракція ЛДПР у Державній думі Росії поставить питання про позбавлення акредитації журналістів телеканалу «Дождь», які розповіли про домагання з боку депутата Леоніда Слуцького, написав у Twitter заступник голови нижньої палати російського парламенту Ігор Лебедєв.

Він назвав обвинувачення на адресу Слуцького «порушенням етики, кримінального законодавства та образою». Імен журналістів, яких варто позбавити акредитації, Лебедєв не назвав.

22 лютого телеканал «Дождь» повідомив із посиланням на трьох журналісток, які працюють у російському парламенті, про сексуальні домагання до них із боку голови комітету з міжнародних справ Держдуми, депутата від ЛДПР Леоніда Слуцького. Одна зі співрозмовниць «Дождя» пояснила, що не хотіла розголосу, оскільки боїться, що не зможе більше працювати в Держдумі.

Сам Слуцький заперечує звинувачення. У розмові з російським виданням РБК він назвав повідомлення про те, що він домагався журналісток, «маячнею». Лідер ЛДПР Володимир Жириновський пообіцяв перевірити ці повідомлення, підкресливши, що не вважає таку поведінку нормальною.

В останні місяці у США розгорілося безліч скандалів, пов’язаних із сексуальними домаганнями. Першим у них був звинувачений голлівудський продюсер Гарві Вайнштайн. Більше десятка жінок, у тому числі кілька відомих актрис, повідомили про те, що вони були об’єктами домагань з боку продюсера, який вимагав інтимної близькості в обмін на можливість знятися в його фільмах. Незабаром після цього подібні звинувачення надійшли і на адресу інших знаменитостей зі світу кіно і політики.

XS
SM
MD
LG