Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики «ДНР» «запевнили в наданні» гарантій безпеки для відновлення мобільного зв’язку – Оліфер


Люди шукають мобільний зв'язок у Донецьку, 2 лютого 2018 року
Люди шукають мобільний зв'язок у Донецьку, 2 лютого 2018 року

Підтримувані Росією бойовики угруповання «ДНР» «запевнили в наданні гарантій безпеки» для відновлення мобільного зв’язку в окупованих районах Донецької області, заявила Дарка Оліфер, речниця представника України в Тристоронній контактній групі в Мінську Леоніда Кучми.

«Українська сторона надала такі гарантії ще 12 лютого 2018 року, інформацію про це було передано СММ ОБСЄ. У сьогоднішньому засіданні підгрупи взяв участь представник компанії мобільного зв'язку «Vodafone Україна», він наголосив: компанія готова відремонтувати відповідне обладнання, яке зараз на непідконтрольній Україні частині Донбасу», – написала Оліфер у Facebook.

У січні повністю припинилося обслуговування абонентів українського оператора «Vodafone-Україна» на всій окупованій території Донбасу через обрив оптоволоконного кабелю. Згодом компанія відновила зв’язок на окупованій частині Луганщини, проте на частині Донеччини його все ще немає.

14 лютого на переговорах у Мінську українська сторона оголосила вимогу надати гарантії безпеки для відновлення мобільного зв’язку в окупованих районах Донецької області, повідомила Дарина Оліфер, речниця представника України в Тристоронній контактній групі в Мінську Леоніда Кучми.

XS
SM
MD
LG