Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація з газопостачанням в Україні стабілізувалася – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Ситуація з газопостачанням в Україні стабілізувалася, повідомив президент України Петро Порошенко.

«Складна ситуація, яка виникла через дії «Газпрому», завдяки злагодженим діям українців та влади, – подолана. Станом на ранок суботи ми маємо різке збільшення поставок газу з Польщі, Словаччини та Угорщини… Сьогодні ми маємо стабільну ситуацію з газопостачанням: маємо достатньо газу в сховищах, газ власного видобутку та імпорт», – написав Порошенко у Facebook.

Він додав, що жителі України на 14% скоритили споживання газу у відповідь на заклик влади.

28 лютого компанія НАК «Нафтогаз України» повідомила про перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським газовим монополістом, компанією «Газпромом» у суперечці щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту. «Газпром» заявив про незгоду з рішенням Стокгольмського арбітражу.

У компанії «Укртрансгаз» 1 березня заявили про низький тиск у магістральних газопроводах на вході в українську ГТС і додали, що падіння тиску на вході системи ускладнює його транзит і споживання.

Заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв заявив, що російська сторона отримала гроші за березневі поставки газу компанії «Нафтогаз України», але потім повністю повернула ці кошти. За його словами, додаткова угода на поставку газу, необхідна для початку поставок, не була погоджена.

2 березня Міністерство освіти і науки України рекомендувало освітнім закладам припинити навчання до 7 березня. Враховуючи вихідні та святкові дні, навчальний процес має відновитися 12 березня.

Уранці 2 березня польська компанія PGNiG почала постачати газ «Нафтогазу України». Контракт з PGNiG діятиме до кінця березня 2018 року, загальний обсяг поставок – 60 мільйонів кубометрів.

XS
SM
MD
LG