Доступність посилання

ТОП новини

Делегація Південної Кореї зустрілась у Пхеньяні з Кім Чен Ином


Кім Чен Ин
Кім Чен Ин

Південнокорейська делегація, яка відвідала Північну Корею, зустрілася з лідером КНДР Кім Чен Ином 5 березня, повідомив прес-секретар Південної Кореї.

За його даними, делегація з 10 членів, очолювана начальником Управління національної безпеки Південної Кореї Чун Еюйонгом, прибула до північнокорейської столиці Пхеньяну цього ж дня.

Це була перша офіційний візит представників Південної Кореї з Кім Чен Ином. Візит, оголошений адміністрацією південнокорейського лідера Мун Чже Іна 4 березня,став можливий після недавньої зимової Олімпіади в Пхьончхані.

Після цього візиту представники делегації Південної Кореї вирушать до США.

Минулого місяця президент США Дональд Трамп після пропозиції щодо діалогу з Пхеньяном заявив, що переговори із Північною Кореєю відбудуться тільки «на правильних умовах».

Речник Міністерства закордонних справ Північної Кореї пізніше закликав США відмовитися від будь-яких передумов для переговорів.

Минулого місяця американські посадовці повідомляли, що віце-президент США Майк Пенс, перебуваючи у Південній Кореї на Олімпіаді, мав зустрітися зі представниками Північної Кореї, зокрема із сестрою Кім Чен Ина, але північнокорейська сторона скасувала зустріч в останню хвилину.

У лютому Вашингтон запровадив нові санкції проти Пхеньяна з метою тиску на його ядерні і ракетні програми. КНДР цей крок назвала «актом війни».

XS
SM
MD
LG