Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ вирішить, чи оскаржувати вирок обвинуваченим у скоєнні терактів у Дніпрі


Віктор Сукачов у суді, фото 2012 року
Віктор Сукачов у суді, фото 2012 року

Питання про оскарження вироку суду Дніпра обвинуваченим у скоєнні терактів Віктору Сукачову і Віталію Федоряку вирішить Генеральна прокуратура України. Про це Радіо Свобода 5 березня повідомив представник обвинувачення, прокурор відділу прокуратури області Олександр Дахно.

«Зараз вирок суду вивчає Генеральна прокуратура України і до збігання терміну на оскарження Генпрокуратура ухвалить рішення про доцільність чи недоцільність оскарження. Вирок суду – це понад сто аркушів, і його треба ретельно вивчити й проаналізувати, і тільки після цього ухвалити рішення», – сказав Радіо Свобода Олександр Дахно.

За його даними, останній строк подання апеляції стороною обвинувачення – 7 березня. За його словами, самі ж обвинувачені мають право подати на апеляцію у відведений законом термін з моменту вручення їм в слідчому ізоляторі копії протоколу судового засідання.

Водночас захист заявив, що обвинувачені погодились із вироком й оскаржувати його не збираються.

Індустріальний районний суд Дніпра раніше визнав Віктора Сукачова та Віталія Федоряка винними у вчиненні вибухів у 2010-2012 роках у Дніпрі, Харкові й Запоріжжі та визначив їм покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Рішення суду було ухвалене 28 лютого, однак ЗМІ відомо про нього стало тільки цими вихідними з реєстру судових рішень. Суд перерахував строк покарання, згідно із «законом Савченко», таким чином, як очікується восени 2018 року, обвинувачені можуть бути звільнені.

27 квітня 2012 року в Дніпрі вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів США від держави. Серед затриманих були дніпровський політолог Віктор Сукачов і його знайомі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також звинувачували у скоєнні ще семи терактів у різних містах України. Пізніше, 2014 року, прокуратура відмовилась від обвинувачень щодо Дмитра Реви і Льва Просвірніна. Їх виправдали і відпустили на волю. Суд над двома іншими фігурантами справи тривав – розпочався повторний розгляд справи.

XS
SM
MD
LG