Доступність посилання

ТОП новини

Фігуранту справи про вбивство Веремія Крисіну після суду влаштували «коридор ганьби»


Юрій Крисін у Шевченківському райсуді Києва, який 22 грудня 2017 року визнав його винним у хуліганстві в справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія
Юрій Крисін у Шевченківському райсуді Києва, який 22 грудня 2017 року визнав його винним у хуліганстві в справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія

Проти Юрія Крисіна, фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія, розпочали ще одне кримінальне провадження – щодо фактів переслідування майданівців так званими «тітушками» під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під час підготовчого засідання в справі, яке 5 березня відбувалося у Дарницькому районному суді Києва, біля будівлі суду почали збиратися активісти «Національних дружин», «Правого сектору», «С14» та інших правих організацій.

Адвокати Крисіна заявили, що ці люди погрожують йому фізичною розправою. Однак учасники протесту запевнили, що вдаватимуться не до фізичного насильства, а до психологічного тиску.

Коли Юрій Крисін вийшов із суду, активісти почали йти поруч із ним, скандуючи «Крисіна на нари!» і «Смерть «тітушкам», чимало з них стали плювати на нього, намагаючись влучити в обличчя. Також у Крисіна кинули кілька сніжок.

Активісти йшли за Крисіним три квартали, однак він пішов не до свого автомобіля, а до зупинки, звідки поїхав автобусом.

Підготовче засідання у справі переслідування активістів, у якому Крисін є одним із підозрюваних, продовжиться 15 березня.

4 березня активісти пікетували будинок Крисіна у Гатному під Києвом, вимагаючи, щоб він прийшов до суду.

Минулого місяця активісти заявили, що знайшли Крисіна у дитячому відділенні лікарні в Києві й облили його зеленкою.

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав Крисіна винним у хуліганстві – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Рішення було оскаржене. Але на засідання Апеляційного суду Києва 1 березня Крисін не з’явився, тому суд ухвалив рішення про примусове його приведення.

Наступне засідання в цій справі, на яке Нацполіція та прокуратура мають примусово доставити Крисіна, призначили на 19 березня 14:00.

Журналіста газети «Вєсті» В’ячеслава Веремія вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

XS
SM
MD
LG