Доступність посилання

ТОП новини

Трамп побачив «можливий прогрес» у ситуації з Північною Кореєю


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп заявляє про «можливий прогрес» у зусиллях із денуклеаризації Північної Кореї після того, як Південна Корея оголосила, що Пхеньян готовий вести переговори зі США про відмову від ядерної зброї і на час цих переговорів зупинити ядерні випробування.

«Можливий прогрес у переговорах з Північною Кореєю. Вперше за багато років всі зацікавлені сторони роблять серйозні зусилля. Світ стежить і чекає! Це може бути фальшива надія, але США готові наполегливо йти в будь-якому напрямку», – написав Трамп у Twitter 6 березня.

Віце-президент Майк Пенс заявив, що Вашингтон продовжить чинити «максимальний тиск» на Пхеньян.

«Всі варіанти розглядаються, і наша позиція щодо режиму не зміниться, поки ми не побачимо достовірних, перевірених і конкретних кроків на шляху до денуклеаризації», – йдеться в заяві.

Північна Корея ще не коментувала оголошення південнокорейської сторони. Влада Південної Кореї 6 березня заявила, що Пхеньян погодився провести переговори з Сеулом у кінці квітня. Як повідомила прес-служба президента Мун Чже Іна, країни також домовилися створити телефонну гарячу лінію між двома лідерами.

Радник південнокорейського президента з національної безпеки Чон Ий Ен, який повернувся з Пхеньяна, де зустрічався з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, заявив, що Північна Корея висловила готовність провести «відверті» переговори зі США.

За словами радника президента Південної Кореї, Пхеньян дав зрозуміти, що необхідність в ядерній програмі відпаде, якщо будуть усунуті військові загрози КНДР.

XS
SM
MD
LG