Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Німеччини заявив, що не увійде до нового складу уряду країни


Зіґмар Ґабріель
Зіґмар Ґабріель

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель заявив, що не увійде до нового складу уряду країни.

Він розповів у Facebook, що про рішення замінити його на посаді голови МЗС повідомила лідер фракції соціал-демократів у Бундестазі Андреа Налес та тимчасовий виконувач обов'язків голови партії Олаф Шольц.

«Я все ще залишаюсь обраним депутатом німецького Бундестагу, але зараз завершується час, коли я виконував політичні завдання для Соціал-демократичної партії Німеччини», – написав Ґабріель.

Він очолив міністерство закордонних справ Німеччини у січні 2017 року після того, як його попередник, Франк-Вальтер Штайнмайєр, став президентом країни. До цього Ґабріель був віце-канцлером та міністром економіки.

На посаді голови МЗС він неодноразово виступав із закликами частково послаблювати санкції щодо Росії у відповідь на окремі поступки з боку Москви у врегулюванні конфлікту на Донбасі, викликаного гібридною агресією Росії, не чекаючи на повне врегулювання. Ця позиція суперечить спільній позиції Заходу, що санкції, запроваджені через агресію на Донбасі, мають залишатися чинними в повному обсязі до повного виконання Росією і її гібридними силами на Донбасі мінських домовленостей, а санкції через окупацію Криму – до деокупації українського півострова.

XS
SM
MD
LG